Előfizetői tartalom

Egy karibi szigeten keresnek menedéket az orosz gazdagok

Portfolio
Egyre több, főként vagyonosabb orosz állampolgár próbál elmenekülni az országból azt követően, hogy Vlagyimir Putyin katonai behívókat kezdett el kiküldeni. A menekülő orosz állampolgárok közül sokan vízummentes beutazással rendelkező országokba, például Törökországba vagy Grúziába költöznek. Néhány gazdagabb állampolgár számára csábító alternatíva nyílt azonban a Karib-tenger egy távoli szigetén – számol be a hírről a Bloomberg.

Június óta megugrott a grenadai befektetési állampolgársági programra jelentkezők száma. Richard Hallam, a program tanácsadója szerint elsősorban a menekülni vágyó, tehetős oroszok kereslete hajtja fel a grenadai befektetési célú állampolgársági kérelmek számát. Becslése szerint idén ők alkotják a kérelmezők legnagyobb részét. Minimális, 150 000 dolláros befektetésért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés