Előfizetői tartalom

Remek hírek jöttek a világ legnagyobb forgalmú kiskereskedőjétől, szárnyal a részvény

Portfolio
A Walmart ma tette közzé legfrissebb, harmadik negyedéves gyorsjelentését, ezzel párhuzamosan a kisker-óriás megemelte éves értékesítési és profit előrejelzését, mivel az élelmiszeripari termékek iránti kereslet az egekbe szökő árak ellenére is magasan maradhat, míg a ruházati és elektronikai cikkekre vonatkozó kedvezmények segítettek csökkenteni a felesleges készleteket a forgalmas ünnepi szezon előtt.

Közzétette legfrissebb számait a Walmart, a fontosabb eredmények és előrejelzések a következők:

  • az árbevétel a tavalyi harmadik negyedéves 140,5 milliárd dollárról 8,7 százalékkal 152,8 milliárd dollárra nőtt,
  • az online értékesítésből származó árbevétel 16 százalékkal nőtt a negyedévben a bázisidőszakhoz viszonyítva, míg
  • az összértékesítés 8,2 százalékkal 104,8 milliárd dollárra nőtt a tavalyi év harmadik negyedévéhez képest.
  • Az egész évre vonatkozóan az Arkansas-állambeli székhelyű Walmart 5,5 százalékos nettó árbevétel-növekedést prognosztizált, ami meghaladja a korábbi, 4,5 százalékos várakozásokat.
  • A Walmart vezetősége szerint a vállalat a korábbiaknál jobban áll a készletek tekintetében, mivel számos, az év elején felmerült kihívást sikerült áthidalni. A vállalat készleteinek értéke 13 százalékkal 65 milliárd dollárra nőtt, ami Rainey szerint 70 százalékban inflációvezérelt, azaz egységnyi alapon "sokkal alacsonyabb". A részletesebb eredményeket itt lehet megnézni.

Az árbevétel-növekedés mellett a vállalat ugyancsak megemelte egész évre vonatkozó profitvárakozásait is az ünnepi szezon előtt, emellett bejelentettek egy új, 20 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási tervet is. A kedvező előrejelzéseknek köszönhetően nagyot ugrott a részvény árfolyama a kereskedés első szakaszában, jelenleg 7,1 százalékos a plusz a jegyzésnél.

wmt 68

Jelentős iparági hatása is volt a világ legnagyobb forgalmú kiskereskedőjeként működő Walmart biztató számainak, a szektortársak közül a Target, a Macy's és az Alibaba részvénye is kifejezetten jól teljesít egyelőre. Utóbbi kiemelten jó teljesítménye a vártnál kedvezőbb értékesítési adatainak is köszönhető.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés