Előfizetői tartalom

Baljós előrejelzések jöttek a karácsonyi időszak előtt

Portfolio
A Walmart után a világ egyik legnagyobb kiskereskedőjének számító Target is közzétette legfrissebb, harmadik negyedéves gyorsjelentését és az utolsó negyedévre vonatkozó várakozásokat, a vállalat profitja a készletoptimalizálást követően és a bolti lopások felfutásának is köszönhetően mintegy 50 százalékkal csökkent a harmadik pénzügyi negyedévben. Az ünnepek előtt jelentősen romlottak az értékesítési számok a vállalatnál, ami arra késztette a Targetet, hogy csökkentse a kiskereskedők legfontosabb évszakára vonatkozó várakozásait.

A Target bevételei a koronavírus-járvány alatt mintegy 40 százalékkal nőttek, az elmúlt két év drámai forgalomnövekedése után hatékonyabbá szeretne válni a vállalat a hivatalos közlés szerint, aminek elérése érdekében a következő három évben akár 3 milliárd dollárig terjedő költségcsökkentést terveznek . A Target nem részletezte, hogyan fogja elérni megtakarítási célját, de azt mondta a vezetőség, hogy nem tervez elbocsátásokat vagy a munkaerő-felvétel befagyasztását.

A legfrissebb, harmadik negyedéves gyorsjelentés fontosabb számai és előremutató jelzései a következők voltak:

  • A Target nettó nyeresége a harmadik negyedévben év/év alapon a tavalyi érték felére esett vissza - 712 millió dollárra, azaz részvényenként 1,54 dollárra az egy évvel korábbi 1,49 milliárd dollárról, azaz részvényenként 3,04 dollárról.

    Az elemzők sokkal magasabb, 2,13 dolláros EPS-t vártak a mostani negyedévre.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés