Előfizetői tartalom

Leállt a Barátság kőolajvezeték - Mekkora a baj?

Portfolio
A tegnap délután indított  tömeges orosz rakétatámadás néhány, Ukrajnával szomszédos ország energiarendszerére is hatással lehet, a támadások közepette rakétatalálat érte a Barátság kőolajvezeték áramellátóját a belorusz-ukrán határon, ezt követően leállt a vezeték. Ukrajna pár órával az incidens után arról tájékoztatta a Transznyefty orosz állami olajszállítmányozási vállalatot, hogy a nyomás csökkenése miatt leállította az olaj szivattyúzását a kőolajvezetéken többek között Magyarország irányába is. A Mol szakembere korábban elmondták a Portfolionak, hogy ha bármilyen okból bekövetkezik a Barátság kőolajvezeték leállása, arra is van a társaságnak forgatókönyve, a Mol tegnapi közlése szerint az üzemi készleteik, valamint Magyarország stratégiai készletei elegendőek ahhoz, hogy a százhalombattai finomító működése a kár elhárításáig tartó átmeneti időszakban folyamatos maradjon.

Leállt tegnap a Barátság kőolajvezeték Az orosz erők tegnap délután nagyszabású rakétatámadást indítottak Ukrajna ellen, elsősorban energetikai létesítményeket támadtak, a csapások estig folytatódhatnak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondása szerint. Herman Haluscsenko energetikai miniszter közölte, hogy a tömeges orosz rakétatámadás néhány, Ukrajnával szomszédos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái