Előfizetői tartalom

Csökkentett kapacitással működik a Mol finomítója, részben ezért nem szállít üzemanyagot a kis kutakra

Portfolio
Hétfőtől a Mol 194 kis kútra nem szállít üzemanyagot, az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak. A döntésnek több oka is van, például a benzin iránti megnövekedett kereslet, a stratégiai gázolajkészletek visszapótlása, de az is igaz, hogy jelenleg alacsonyabb nyomáson érkezik a kőolaj a Barátság vezetéken, és karbantartási munkákat kell végezni a Dunai Finomítóban, írja az ATV.

A Mol Dunai Finomítója jelenleg 60 százalékos kapacitással működik. Az üzem több mint egy hete hibásodott meg, részben ezzel a karbantartással magyarázható, hogy a Mol mennyiségi korlátozást vezetett be, és hogy hétfőtől nem szállít üzemanyagot 194 kis kútra. Az üzemben november 12-én lépett fel műszaki hiba, a karbantartási munka viszont a végéhez közeledik. Az ATV...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés