Bitcoin
Befektetés

Csúnya botrány készülődik, újabb aggasztó részletek derültek ki az összeomlott kriptotőzsdéről

Portfolio
A FTX-et a korábbi vezérigazgató, Sam Bankman-Fried "személyes hűbérbirtokaként" működtette, mondták az összeomlott kriptotőzsde ügyvédei az első csődeljárási meghallgatáson, miközben részletezték a folyamatban lévő kihívásokat, például az FTX-et ért hackertámadásokat és a jelentős hiányzó eszközöket - írja a Reuters.

Az FTX az Egyesült Államokban kért csődvédelmet, miután a kereskedők három nap alatt 6 milliárd dollárt vontak ki a platformról, és a rivális kínai Binance tőzsde mégsem mentette meg a kriptotőzsdét. Az összeomlás miatt a becslések szerint 1 millió hitelező összesen több milliárd dolláros veszteséggel nézhet szembe.

Az FTX ügyvédje a keddi tárgyaláson elmondta, hogy a cég most egészséges üzletágakat kíván értékesíteni, de kibertámadásoknak is érték, és "jelentős" vagyontárgyak tűntek el.

Az FTX szombaton közölte, hogy megkezdte globális eszközeinek stratégiai felülvizsgálatát, és egyes üzletágak eladására vagy átszervezésére készül.

A meghallgatást a Delaware állambeli Wilmingtonban található amerikai csődbíróságon tartották, és a YouTube-on és a Zoomon mintegy 1500 néző számára élőben közvetítették.

Egy ügyvéd azt is elmondta, hogy a céget Bankman-Fried "személyes hűbérbirtokaként" működtette, 300 millió dollárt költöttek ingatlanokra, például a vezető beosztású alkalmazottaknak szánt lakásokra és üdülőingatlanokra. Az FTX, amelyet a csődbejelentés óta az új vezérigazgató, John Ray vezet, azzal vádolta Bankman-Friedet, hogy a bahamai szabályozó hatóságokkal együttműködve "aláásta" az amerikai csődeljárást, és a tengerentúlra helyezte át a vagyont.

Az ügy előzményeiről itt írtunk:

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar
bull vs bear
majomhimlo-elnevezese-who-majomhimlo-virus-majomhimlo-terjedese-majomhimlo-tunetei-majomhimlo-kezelese-majomhimlo-magyarorszagon
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Nincs megállás, begyorsult az esés a kriptodevizáknál a hétvégén