Előfizetői tartalom

Közel 40 százalékkal többet érhet a PannErgy részvénye

Portfolio
Az új, geotermikus energia térnyerését támogató akcióterv keretében meghirdetett állami pályázat során nemrég bejelentettek egy nagyszabású támogatási kört, a Technológiai és Ipari Minisztérium közel egymilliárd forint összegű támogatásban részesítheti a PannErgy tagvállalatát, magát a PannErgy-t pedig 1,6 milliárd forinttal támogatják, a két bejelentett projekt során Miskolcon és Budapesten mélyíthetnek le geotermikus termelőkutakat. A fejlemények apropóján az OTP szakértője most közzétett egy friss elemzést a vállalatról, a részvényre vonatkozó célár 38 százalékos felértékelődési potenciált mutat.

A magyar kormány októberben úgy döntött, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel támogatja a hazai geotermikus energia térnyerését, amely a tervek szerint az évtized végére akár évi 1-1,5 milliárd köbméter földgáz kiváltásával tudja csökkenteni az ország kiszolgáltatottságát. Többek között a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) lett megbízva a jogszabályi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés