Előfizetői tartalom

Újabb kanna olaj a tűzre - Mi lesz így a bitcoinnal?

Portfolio
Az FTX kriptotőzsde összeomlása számos más vonatkozása mellett a bitcoin árfolyamának esésén keresztül is negatívan hatott a piacra. Ezzel a bitcoin bányászok még nagyobb nyomás alá kerültek az elmúlt időszakban, hiszen a hétvégén rögzített statisztikák azt mutatják, hogy a bitcoin átlagos előállítási költsége már jóval meghaladja a bitcoin spot piaci árfolyamát. Mi történeik akkor, ha az előállítási költség meghaladja az árfolyamot? A bányászok veszteségesen termelnek, és beindul a kapituláció, ami potenciálisan a további esés kockázatát hordozza magában.

Miért adnak el a bányászok? Az emelkedő globális villamosenergia-árak és a BTC árfolyamának csökkenése miatt a kriptovaluta-bányászat egyre kevésbé jövedelmező. A bányászati költségek által legjobban sújtott lakossági bitcoin-bányászok már egy ideje kénytelenek voltak leállítani rigjeiket. Eközben a BTC árfolyamának jelenlegi csökkenése azt eredményezte, hogy ma...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái