Előfizetői tartalom

Itt van 7 milliárdos, aki nem tervezi eladományozni temérdek vagyonát

Portfolio
Bill Gates és Warren Buffett még 2010-ben indította el a „Giving Pledge” elnevezésű fogadalmat, amely arra ösztönözné a világ milliárdosait, hogy életük során vagyonuk legalább felét jótékony célokra adományozzák. Azóta ezt a kezdeményezést már számos gazdag ember aláírta világszerte, de még mindig vannak olyanok a leggazdagabbak között, akik nem lépték ezt meg – írja a CNBC.

A cikk szerint a világ leggazdagabb emberei között legalább hét olyan személy van, aki nem írta alá a Bill Gates és Warren Buffett által elindított Giving Pledge-t.  Ez persze nem egy kötelező erejű kötelezettségvállalás, az alapítók inkább "erkölcsi kötelezettségvállalásként" jellemzik. Eddig 236 milliárdos írta alá, köztük Gates és Buffett, valamint Elon Musk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés