Előfizetői tartalom

Lezárult a gigaüzlet a Molnál, több száz lengyel kutat vásárolt az olajcég

Portfolio
Az Európai Bizottság még a nyáron hagyta jóvá a lengyel PKN Orlennek a Lotos felvásárlását, a hírnek volt magyar vonatkozása is, mivel ahhoz, hogy a PKN felvásárolhassa szektortársát, eszközöket kellett eladnia, ezeknek egy részét pedig a Mol vásárolhatta meg. A legfrissebb hírek alapján sikerült lezárni a tranzakciót, ami során a Mol összesen 610 millió dollár értékben vette meg a Lotos Paliwát, ami a Lotos eolajtársaság tulajdonában lévő benzinkutak 80 százalékát üzemelteti.

Még januárban a PKN Orlen a Saudi Aramco-t választotta a Lotos helyi finomító, forgalmazó és repülőgép-üzemanyagokkal foglalkozó eszközei egy részének megvásárlására, valamint a Molt a Lotos-benzinkutak 80 százalékának megvásárlására, mindezt az Európai Bizottság által előírt korrekciós intézkedések részeként. Ezt követően a nyáron a Bizottság jóváhagyta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés