Előfizetői tartalom

Súlyos milliárdokkal csökkent a leggazdagabb oroszok vagyona

MTI
Csaknem 74,3 milliárd dollárral csökkent az idei év eleje óta Oroszország leggazdagabb üzletembereinek vagyona - derül ki a Bloomberg által közzétett Bloomberg Billionaires Indexből, amelyet december 1-jei állapot szerint elsősorban a cégrészvények értéke alapján számítanak ki. A világ leggazdagabbja továbbra is Elon Musk, bár ő egymaga többet veszített, mint a leggazdagabb oroszok együttesen.

A Bloomberg Billionaires Index szerint Roman Abramovics, az Evraz bányászati és kohászati holding fő részvényese 9,3 milliárd dollárt veszített az év kezdete óta, vagyona 8,7 milliárd dollárra csökkent. Gennagyij Timcsenko, a Novatek földgáztermelő nagy részvényese 8,48 milliárd dollárt veszített, vagyona 13,9 milliárd dollárra zsugorodott, a Szeversztal acélipari társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés