Előfizetői tartalom

Hullámvasútra kerültek idén a tőzsdék, de mire lehet számítani jövőre?

Szekeres Bence, Equilor Alapkezelő
Sok mindent lehet mondani a tőzsdék idei évére, de azt nem, hogy unalmas lett volna. Viszont a tőzsdék a jövőt árazzák, így az izgalmasabb téma már nem az, hogy mi történt idén, hanem hogy mi vár ránk jövőre. Persze nem teljesen elhanyagolhatók az idei év történései sem, hiszen ezek közül számos a 2023-as évre is áthúzódik és meg fogja azt határozni. A mai írásban összegyűjtöttem, hogy mire számítunk a makrogazdasági kilátásokkal kapcsolatban; milyen tendenciák várhatók részvénypiacokon; és végül azt is, hogy miért lehetnek jövő izgalmasak a kötvénypiacok.

Makro kilátások Ahogy 2022-ben is, úgy jövőre is az infláció alakulása, a gazdasági recesszió, valamint a háború körüli események fogják jó eséllyel irányítani a piaci elmozdulásokat. Amerikában az infláció júniusban tetőzhetett és az évre 8,1 százalékos pénzromlást várnak az elemzők, míg 2023-ra már akár 4,3 százalékra is lecsökkenhet az áremelkedés üteme....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái