Előfizetői tartalom

Épp tegnap törhetett el valami a tőzsdéken - Jöhet a következő kör lefelé?

Portfolio
Az amerikai tőzsdéken tapasztalt hétfői esés lehet a kezdete a következő lefelé tartó körnek, miután egyfajta önelégültség lett úrrá a piacokon a kifejezetten erős októberi és novemberi hónap után – írja a MarketWatch stratégákra hivatkozva. A pesszimista forgatókönyvet technikai tényezők mellett az is alátámasztja, hogy közel lehetünk ahhoz a ponthoz, amikor a kötvényhozamok csökkenésének hatása már nem jelent akkora pozitívumot a részvénypiacok számára, mint korábban.

Jöhet a következő kör lefelé?

Jonathan Krinsky, a BTIG vezető technikai elemzője hétfőn az ügyfeleknek írt elemzésében arról számolt be, hogy az amerikai tőzsdék tovább eshetnek, miután az S&P 500 lefordult a legutóbbi ellenállási szintről, amely egybeesett az index 200 napos mozgóátlagával, az eszközök széles körben figyelt, kulcsfontosságú technikai szintjével. Krinsky az alábbiakban mellékelt grafikonon szemléltette a történteket:

Forrás: BTIG

A befektetők túlságosan önelégültté váltak, miközben az S&P 500 lefordul az egy éve tartó csökkenő trend ellenállási szintjéről, ahogyan márciusban és augusztusban is tette

- írta.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés