Előfizetői tartalom

Történelmi esemény: nem fogod elhinni, ki lett a magyar állam legnagyobb hitelezője

Sosem történt még olyan a magyar államadósság-finanszírozásban, mint októberben: a friss számok szerint a magyar lakosság lett az állam legnagyobb hitelezője, maga mögé utasítva a hitelintézeteket és a külföldi befektetőket is. Ez annak is köszönhető, hogy jó pár szenvedős hónap után a lakosság ismét rátalált az állampapírokra, de vannak itt más érdekességek is.

A lakosság vált a magyar állam legnagyobb hitelezőjévé Nagy fordulatnak lehetünk szemtanúi az államadósság-finanszírozásban: októberben a magyar háztartások váltak az állam legnagyobb hitelezőivé. Korábban a külföldi befektetők, illetve a hitelintézetek voltak felváltva az első helyen, most először azonban a lakosság kezében van a legtöbb magyar államadósság. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés