Előfizetői tartalom

Két befektetésre kattantak most rá nagyon a magyar gazdagok

Portfolio
Bármennyire is sokat hallani, hogy jövőre egy irdatlan felpattanásnak lehetünk majd tanúi, én szkeptikusabb vagyok ennél, bár 2023 vonatkozásában azért jobb környezetre számítok, mint amilyen az idei volt – mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Parádi-Varga Tamás, az SPB Befektetési Zrt. vezérigazgatója. A hazai privátbanki piac fordulóponthoz ért: az elmúlt időszakban megváltozott a lakosság befektetési magatartása, mindenki az inflációkövető papírok felé mozdult el, illetve megnőtt az igény a devizás befektetések iránt is. A szakember szerint a tőke- és hozamvédett befektetéseket is egyre jobban keresik a vagyonosabb ügyfelek, emellett sokan vannak, akik a portfóliókezelési szolgáltatás felé mozdulnak el.

Ha visszamehetne az időben 2022 elejéhez, mi lenne az a három dolog, amit másképp csinálna üzleti vagy befektetési szempontból? Parádi-Varga Tamás: Őszintén megvallva semmit sem csinálnék másképp. A tavaly elindított portfóliókezelési üzletágunkat idén elkezdtük felfuttatni, stratégiai együttműködést kötöttünk a MagNet Bankkal, új, tőkevédett termékek jegyzését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés