Előfizetői tartalom

Nem néznek ki jól a lakossági állampapírok – Mi folyik itt?

Először még úgy tűnt, hogy októberben sikerült megfogni a hónapok óta tartó lejtmenetet a forintos lakossági állampapírok állományában, de a november ismét csalódást keltő számokat hozott: további 350 milliárd forinttal csökkent az állomány, ezt elsősorban a MÁP+-ból kiáramló pénzek hajtották. Az inflációkövető prémium állampapír és a bónusz állampapír sem tudta ellensúlyozni a folyamatot, ezekbe mindössze 100-100 milliárdnyi friss nettó tőke érkezhetett.

Megint nagy visszaesés az állományban Októberben még úgy tűnt, hogy a Prémium Magyar Állampapír újragondolása, illetve a Bónusz Magyar Állampapír újbóli piacra dobása megakasztja az előtte hónapokig tartó állománycsökkenést a lakossági állampapíroknál, de a novembert ismét a negatív számok uralták: múlt hónapban több mint 350 milliárd forinttal csökkent a forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés