Előfizetői tartalom

Ez okozná a következő pénzügyi válságot?

Portfolio
A következő pénzügyi válságot a nem központi bankok által kiadott, azaz magán-kriptovaluták fogják okozni, figyelmeztetett az indiai központi bank vezetője. A szakember szerint nem szabad hagyni, hogy ezeknek az eszközöknek nőjön az értéke, elrettentő példaként az FTX kriptotőzsde összeomlását, és ennek hatásait emelte ki a szakember.

A kriptovaluták hatalmas rendszerkockázatot jelentenek a makrogazdasági és pénzügyi stabilitásunkra nézve - mondta Shaktikanta Das, az Indiai Központi Bank vezetője nemrég egy rendezvényen, példaként az FTX kriptotőzsde közelmúltbeli összeomlását hozta fel a szakember. Dasnak a legfőbb aggodalmát az okozza, hogy a kriptovalutáknak elmondása szerint nincs mögöttes, belső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés