Előfizetői tartalom

Vérengzés van a memóriachipek piacán - Nagyot lehet ezen bukni?

Portfolio
Rég nem látott alacsony szinten alakulhat a Samsung negyedik negyedéves profitja a várakozások szerint, mivel a tech-óriás üzleti modellje számára kulcsfontosságú memóriachipek ára a gyenge kereslet miatt tovább zuhant. Az elemzői konszenzus alapján a Samsung 7,18 trillió dél-koreai won (5,64 milliárd dollár) működési nyereséget jelenthet a decemberi negyedévben, ez közel 50 sázalékos csökkenést jelentene a 2021-es negyedik negyedévhez képest.

A vállalat körüli pesszimizmus a memóriaárak meredek esésének köszönhető. A Samsung a világ legnagyobb szereplője a NAND és DRAM chipek piacán; ezeket elsősorban a laptopokban és az okostelefonokban használják, de az adatközpontokinál is fontos szerepük van. A NAND és a DRAM piaci ára a negyedik negyedévben meredeken bezuhant a mögöttes termékek iránti kereslet csökkenése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés