Előfizetői tartalom

Visszalép Kína egyik leggazdagabb embere, örülhetnek a befektetők

Portfolio
Ahogy a hétvégén már beszámoltunk róla, Jack Ma lemond az Ant Group irányítási jogairól és a "háttérbe húzódik" azt követően, hogy Kínában korábban példátlan szigorral léptek fel a technológiai cégekkel szemben. A befektetők kifejezetten jól fogadták a fejleményeket, az Ant Group jövőbeli tőzsdére lépésének esélyét vélhetően növelő bejelentés után nagyot ralizik a Ma által alapított Alibaba részvénye.

Az Ant Group a legfrissebb újítások értelmében 10 magánszemélynek, köztük az alapítónak, a vezetőségnek és a munkatársaknak kínál önálló szavazati jogokat, amivel gyakorlatilag megszűnik Jack Ma ellenőrzése a vállalat felett - derül ki a szombati bejelentésből. A milliárdos üzletember egyébként több ízben is eltűnt a nyilvánosság elől azóta, hogy az Ant 2020-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés