Előfizetői tartalom

Recesszióba zuhanhat idén a világgazdaság - Mutatjuk, kinek fájhat a legjobban

MTI
"Vészesen közel" kerülhet a világgazdaság a recesszióhoz 2023-ban, miután a világ vezető gazdaságai egyszerre szembesülnek a növekedés lassulásával - figyelmeztetett a Világbank kedden megjelent éves jelentésében. A washingtoni székhelyű fejlesztési bank a korábbi 3 százalékos globális növekedési előrejelzését 1,7 százalékra vágta vissza.

A bank alapforgatókönyve szerint az idei évre várt GDP- bővülés az elmúlt három évtized harmadik leggyengébb teljesítménye lehet a 2008-as válságot követő recesszió és a 2020-as pandémia utáni gazdasági visszaesés után. A jelentésben kiemelték: a vártnál magasabb infláció, a kamatok emelkedése, a világjárvány kiújulása vagy a geopolitikai feszültségek fokozódása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés