Előfizetői tartalom

Megszólalt a sztárközgazdász: el kell hagyni ezeket a torz piacokat

Portfolio
Az egekbe szökő infláció miatt a készpénz tartása nem biztos, hogy bölcs lépés, mivel az egyre magasabb árszintek csökkentik a készpénz-megtakarítások vásárlóerejét. Ez az egyik oka annak, hogy sok befektető inkább részvényeket és kötvényeket tart; Mohamed El-Erian, a Pimco korábbi vezérigazgatója és a Queens’ College at the University of Cambridge elnöke szerint azonban itt az ideje, hogy elgondolkozzunk a szemléletváltáson.

El kell hagyni ezeket a torz piacokat, amik már eddig is sok kárt okoztak - mondta a CNBC-nek a híres közgazdász. A részvény- és a kötvénypiac egyaránt zuhanórepülésben van az utóbbi időben, és El-Erian úgy vélekedett, hogy amikor ezek a piaci korrekciók egyszerre történnek, a befektetőknek a "kockázatmentes" eszközök felé kell fordulniuk. "Amit augusztus közepe óta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés