Előfizetői tartalom

Perelhet a Mol: sokallják a szlovák különadót

Portfolio
Az eredeti tervezethez képest jóval kedvezőbb feltételek mellett szabták ki még decemberben az extraprofitadó-terheket a szlovák energetikai szektorra, ami a Molt is közvetlenül érinti a leányvállalata, a Slovnaft révén. Most tovább folytatódhat a történet, a magyar olajcég ugyanis a volt szlovák pénzügyminiszter nacionalista kijelentéseire alapozva pert indíthat a szlovák kormány ellen az adóteher miatt.

Még december végén fogadta el a szlovák törvényhozás a módosított költségvetési törvényt, aminek értelmében egyéb intézkedések mellett az orosz kőolajból származó extraprofitra a korábban tervezett 70 százalékhoz képest 55 százalékos adót vetettek ki, ráadásul 2025-ig tartó hatály helyett egy évig vezették csak be az intézkedést. Ez rendkívül fontos fejlemény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés