Előfizetői tartalom

Megállíthatatlanul szakad a gázár, közel az 50 eurós jegyzés

Portfolio
Folytatódik a gázárak meredek esése a mai kereskedésben, így idén már közel 30 százalékkal csökkent a gázár a holland TTF gáztőzsdén, miután már 50 euró környékén van a jegyzés. Az árnyomás enyhülésében elsősorban a szokásosnál melegebb időjárás játszik szerepet, annak ellenére esik ma is a gázár, hogy az Európai Unió szakhivatala adathiány miatt egyelőre nem tud meghatározni referenciaárat a cseppfolyósított földgázra, ami méginkább támogathatná a gázárak további csökkenését.

Az európai gázárak alakulásának kedvez, hogy telítettek a kínai készletek, aminek köszönhetően az importőrök a februári és márciusi szállítmányokat Európába irányítják át. Emellett a gáztárolók Európa-szerte látott magas (82 százalék körüli) kapacitása is bizakodásra ad okot, ez ugyanis jóval magasabb, mint az egy évvel ezelőtti 50 százalékos érték, vagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés