Előfizetői tartalom

Mibe fektessünk a pocsék 2022-es év után?

Portfolio
Egy rossz évet követően némi enyhülésre számítanak idén az OTP Bank szakértői az elmúlt év meghatározó piaci trendjeiben. Tardos Gergely, az OTP Elemzési Központ vezetője szerint jelentősen csökkent ugyan az extrém negatív recessziós szcenáriók esélye, a növekedési kilátások zérus körül stabilizálódtak, de azért maradtak még lefele mutató kockázatok. Sándor Dávid, az OTP Global Markets Multi Asset Elemzési Osztályának vezetője szerint az év elején indokolt az óvatosság a kockázatos eszközök piacán, azonban a 2023-as év már a kedvező irányú fordulat lehetőségével kecsegtet.

2022 befektetési szempontból is rég nem látott kihívásokkal teli évnek bizonyult: a globális kötvénypiac több mint száz éve nem mutatott ennyire gyenge teljesítményt, a részvények esetében pedig 1988 óta csak a 2008-as pénzügyi válság járt érdemben nagyobb veszteségekkel. Pozitív hozamot egyedül a dollár, illetve a késői ciklusszakaszokban erős nyersanyag- és energiaszektor...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái