Előfizetői tartalom

Háromszorosára nőtt az élő magyar művészek aukciós forgalma 2022-ben – megjelent az aukción szereplő legdrágább élő és nem élő művészek friss rangsora

műtárgy.com
A műtárgy.com kétévente adja ki A magyar művészek aukciós piaca című kiadványát, amely legutóbb 2021-ben jelent meg. 2022-ben, eleget téve a számtalan megkeresésnek, frissítette az adatbázist, amelyben a legdrágább magyar, illetve magyar származású művészek aukciós leütési adatait gyűjti és gondozza. Az ötvenezer tételből álló adatbázis ezúttal tartalmazza a kiemelkedő eredményeket elért szobrászok listáját is, és folyamatosan bővül.

A kiadvány és az aktuális lista két különböző kategóriát különböztet meg: az élő művészek és a nem élő művészek aukciós piacát. Ezek alapján az alábbi eredményekről lehet beszámolni:

Az élő magyar művészek aukciós forgalma sokkal erőteljesebb növekedést mutatott 2022-ben, mint a nem élő művészeké, és a 2021-es eredményekhez képest közel háromszorosára nőtt.

A nem élő magyar művészek aukciós piaca 2022-ben nem tapasztalt túl erős növekedést, azonban ha a Top 50 nem élő művész összesített aukciós eredményeit vesszük figyelembe, a forgalmat tekintve ez volt az elmúlt 5 év legjobb éve.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés