Előfizetői tartalom

Egy lépéssel közelebb az Alteo felvásárlásához a Mol

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde oldalán az Alteo arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal előzetes hozzájárulása után az MNB folytatja az engedélyezési eljárást a Mol konzorciumban tervezett részesedésszerzési ügyében. Ezzel párhuzamosan meg is jöttek az első hivatalos bejelentések, amik a két lépcsős többségi tulajdonszerzés első fázisáról szólnak.

A Mol még december 17-én jelentette be, hogy részesedést tervez szerezni az Alteóban. A cég más magántőkealapokkal konzorciumban többségi befolyást szerezne a megújuló energia vállalatban, amivel a célja, hogy stratégiájával összhangban növelje jelenlétét a zöldenergia-termelésben. A cél érdekében a Mol kizárólagos tulajdonában álló Mol RES Investments szindikátusi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés