Előfizetői tartalom

Elárulta a Jefferies, mibe kell fektetni, amikor csökken az infláció

Portfolio
Az elmúlt hónapokban elkezdett megfordulni a széljárás az inflációs fronton, mind ez Egyesült Államokban, mind Európában kedvező jelentések érkeztek, ami nagy szerepet játsztott a tőzsdék elmúlt időszakban látott teljesítményében. A Jefferies a maga 2023-as forgatkönyvében is azzal számol, hogy idén dezinflációs folyamatokat fogunk látni, és a mostani időszakot az 1980-as évekhez hasonlította, ahol hasonló tendenciák játszódtak le a gazdaságban - írja a MarketWatch. A történelemkönyvet elővéve a befektetési bank elemzői megvizsgálták, hogy mely ágazatok teljesítettek jó a '80-as években, és néhány részvényajánlással is előálltak, amelyek jól működhetnek a csökkenő infláció időszakában.

Csökkenő pályán az infláció

Az amerikai tőzsdék csütörtökön már a harmadik egymást követő alkalommal estek, miután az elmúlt napokban a befektetők vegyes gazdasági adatokat kaptak. A legnagyobb esés a szerdai kereskedési napon volt, amikor rendkívül gyenge adatok jöttek az ipari termelésről, amely félelmeket keltett a befektetőkben, hogy a gazdaság veszít a lendületéből, miközben a Fed folytatja a kamatemeléseket. Vagy ahogy a CNBC kommentátora, Ron Insana fogalmazott:

Insana tehát nem fogta vissza magát az esetleges túlszigorítás elleni érvelésével, és felhívta a figyelmet az infláció csökkenő pályájára. A Jefferies nemrégiben megjelent elemzésében szintén a dezinflációs folyamatoké a főszerep, amelyet az 2023-as roadmap egyik legfontosabb feltételezéseként említett Desh Peramunetilleke, a mikrostratégia globális vezetője és Mahesh Kedia elemző.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés