Előfizetői tartalom

Magas kockázat, magas hozam - Ez lehet az év befektetése?

Remekül indult az év a világ tőzsdéin, és ez hatványozottan igaz a keleti piacok tekintetében: a szigorú kínai zéró-covid politika fokozatos elhagyása és a technológiai szektornál végbemenő szabályozói lazulás egy olyan környezetet teremtett, amiben valósággal szárnyalni tudtak az iránymutató indexek, különös tekintettel a kínai piacra. Egyre optimistábbak az elemzők és a Wall Street-i brókerek a rövid és a hosszabb távú kilátások tekintetében is, de azért bőven akad félnivaló a befektetők számára.

Sokáig tarthat az emelkedés Kifejezetten jó hangulatban sikerült az évkezdés a világ tőzsdéin, nagy emelkedésen vannak túl a vezető részvényindexek eddig 2023-ban. Ez hatványozottan igaz az ázsiai régió börzéire: az október vége óta tartó rali közepette az MSCI Asia Pacific Index közel 24 százalékkal került feljebb, ezzel 1993 óta a legnagyobb mértékben múlta felül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés