Előfizetői tartalom

Itt az oroszok kemény válasza az olajársapkára

Portfolio
Az orosz kormány tegnap megtiltotta a hazai olajexportőröknek és a vámszerveknek, hogy betartsák a nyugatiak által az orosz nyersolajra előírt árplafonokat. Az intézkedés Vlagyimir Putyin elnök december 27-i rendeletének a következő lépéseként értelmezhető, akkor ugyanis február elsejétől öt hónapon át megtiltotta a nyersolaj és olajtermékek szállítását az árplafont betartó nemzetek irányába.

A G7-országok, az Európai Unió és Ausztrália még december 5-én állapodott meg arról, hogy a Moszkva ellen hozott szankciók részeként megtiltják a nyugati vállalatok által nyújtott tengeri biztosítási és finanszírozási tevékenységet a hordónként 60 dollár feletti áron szállított orosz kőolaj esetében. A nyugati szövetségesek február 5-től emellett két ársapkát állapítanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés