Előfizetői tartalom

Fél évszázad óta nem láttunk ilyen piacot, de mi várható idén?

Portfolio
2022-re sok mindent el lehet mondani, de azt biztosan nem, hogy a tőzsdék éve lett volna. Az egekbe szökő infláció és a szigorú jegybanki kamatemelések közepette leginkább a technológiai szektor sínylette meg a tavalyi évet, ez pedig a GMO befektetési vállalat eszközallokációs csapatának társvezetője szerint kedvező körülmény volt az érték alapon árazott részvények (value) relatív felülteljesítése tekintetében. Van tehát némi öröm az ürömben a szakember szerint, mindenesetre visszatekintve, a 2022-ben bekövetkező brutális visszaesésben leginkább a "kimaradás örömét" (joy of missing out, JOMO) lehetett befektetőként értékelni - de mi várható idén a tőzsdéken, lehet már látni kedvező árazásokat a piacokon? Erről is értekezett negyedik negyedéves befektetői levelében Ben Inker.

Joy Of Missing Out

"Több év óta először most lehet jól diverzifikált portfóliót összeállítani olyan eszközökből és stratégiákból, amiknek vagy nagyon alacsony az árazásuk, vagy legalábbis valós értékük körül forognak,

ez nagy öröm az ürömben egy olyan év után, amit a legtöbb befektető szeretne elfelejteni

- írta Ben Inker, a GMO befektető vállalat eszközallokációs csapatának társvezetője a cég negyedik negyedéves levelében a befektetőknek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés