Előfizetői tartalom

Sosem ment ilyen jól a román OMV-nek, mégsem fizetnek extraprofitadót

MTI
Rekordszintű, 10,3 milliárd lejes (818 milliárd forint) nyereséggel zárta a 2022-es évet az OMV Petrom, ugyanakkor minden korábbinál nagyobb, 20 milliárd lejes összeget fizet be a román államkasszába különböző adók és osztalék formájában - közölte a bukaresti értéktőzsdén csütörtökön közzétett jelentésében a romániai olajvállalat.

A tavalyi profit 260 százalékkal haladja meg a 2021-ben elért 2,9 milliárd lejt, a 61,344 milliárd lejes üzleti forgalom pedig 136 százalékkal magasabb az előző évinél. Christina Verchere vezérigazgató szerint az OMV Petrom beruházásai megduplázására készül, a nyereség 60 százalékát újabb fejlesztésekre fordítja. Ezek között elsősorban a Neptun Deep földgázmezőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés