Előfizetői tartalom

Változnak az államadósság-kezelés mutatószámai, íme a részletek

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) minden évben felülvizsgálja a középtávú államadósság-kezelési stratégiáját, 2022. végén a felülvizsgálat keretében az ÁKK jelentősebb változtatásokat is végrehajtott: módosította korábbi benchmark módszertanát és a kapcsolódó sávhatárokat, továbbá egy teljesen új benchmark is bevezetésre került  - derül ki az ÁKK szakmai írásából.

Az államadósság-kezelés feladata, hogy a költségvetés finanszírozási szükségletét hosszú távon minimális költséggel, elfogadható kockázatok vállalása mellett egységes szemléletben finanszírozza.  A költségek és kockázatok egyidejű optimalizálásának célja egy olyan adósságszerkezet kialakítása, ahol a költség-kockázat arány középtávon a legkedvezőbb. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés