Előfizetői tartalom

Nem lassul az elbocsátási hullám, most a Dell tesz drasztikus lépést

Portfolio
A Dell Technologies a pc-k iránti jelentősen csökkenő kereslettel szembesült az elmúlt hónapokban, a vállalat a legfrissebb bejelentés alapján mintegy 6650 munkahelyet szüntet meg. Az amerikai tech-szektorban mostanában egyre több óriáscég jelent be hasonló méreteket öltő leépítéseket, a legtöbben azzal magyarázzák a lépéseket, hogy a koronavírus-járvány alatt túl sok dolgozót vettek fel.   

A vállalat olyan piaci körülményekkel szembesül, amelyek "továbbra is egyre csak rosszabbak lesznek, bizonytalan kilátásokkal a jövőre nézve" - írta Jeff Clarke társ-vezérigazgató a Bloomberg által szemlézett dokumentumban. A leépítések a Dell összlétszámának mintegy 5 százalékát teszik ki a vállalat szóvivője szerint. A Dell és más hardvergyártók a világjárvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés