Előfizetői tartalom

SPB: van egy izgalmas, dollárban kibocsátott magyar állampapír

Portfolio
A központi bankok kitartó küzdelmet folytatnak a 2022-ben kialakult váratlan és erőteljes infláció ellen, és bár ebben a folyamatban jó úton haladnak, az elkövetkező időszak egyik legfőbb kockázata az, hogy a pénzügyi szigorító intézkedések recesszióba sodorják-e a globális gazdaságot. A jelenlegi kilátások szerint azonban inkább egy úgynevezett „soft-landingre”, azaz enyhébb gazdasági visszaesésre számíthatunk - vélik az SPB Befektetési Zrt. szakértői. Szerintük izgalmas vételi lehetőségek kínálkoznak jelenleg az euróban és dollárban kibocsátott vállalati kötvények piacán, főként a bankok, az autóipari cégek és a nyersanyagszektor cégeinek papírjai esetében. A vállalati kötvények mellett az állampapírpiac is tartogat kedvező lehetőségeket - derül ki az SPB közleményéből.

Bankok, autóipari cégek és nyersanyagszektor A tavalyi évben – néhány árupiaci termék kivételével – szinte minden eszközosztályban estek az árfolyamok, amelynek köszönhetően most jó beszállási lehetőségeket találhatunk egyes részpiacokon - állítják az SPB Befektetési Zrt. szakértői. Ennek jegyében izgalmas vételi lehetőségek kínálkoznak az euróban és dollárban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés