Előfizetői tartalom

Bődületes profit az olajóriásnál, a várakozások messze túlszárnyalva

Portfolio
Az Equinor nemrég tette közzé a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó gyorsjelentését, a norvég supermajor cég rekordot jelentő 74,9 milliárd dolláros üzemi eredményről számolt be 2022-re vonatkozóan. Ez több mint kétszerese a korábbi rekordnak, a sosem látott remek teljesítményt a háború okán egekbe szökő gázáraknak köszönheti elsősorban a vállalat. A negyedik negyedéves eredmények egyébként jócskán felülmúlták az elemzői várakozásokat is.

A főbb számok a következőként alakultak az Equinornál: A norvég olaj- és gázkitermelő óriásvállalat október-december közti korrigált, adózás és kamatfizetés előtti eredménye (EBIT) 15,1 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 15 milliárd dollárról, meghaladva az elemzői felmérés által jósolt 14,4 milliárd dollárt. A supermajor cég rekordot jelentő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés