Előfizetői tartalom

Bonyolódik az Alteo-sztori: a cégvezetés szerint többet ér a részvény, mint amennyiért a Mol megvenné

Portfolio
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az MNB jóváhagyta a Molnak az Alteo törzsrészvényeire tett nyilvános ajánlatát. A Budapesti Értéktőzsde oldalán most közzétette az Alteo a vállalat igazgatóságának véleményét a kötelező nyilvános vételi ajánlat kapcsán, az igazgatóság a rendelkezésére álló dokumentumok és információk alapján nem javasolja az ajánlat elfogadását, többek között azért sem, mert a független szakértői értékelés a részvények értékét jóval magasabbra becsülte, mint az ajánlati ár.

Mi történt eddig?

A Mol még december 17-én jelentette be, hogy részesedést tervez szerezni az Alteóban. A cég más magántőkealapokkal konzorciumban többségi befolyást szerezne a megújuló energia vállalatban, amivel a célja, hogy stratégiájával összhangban növelje jelenlétét a zöldenergia-termelésben.

A cél érdekében a Mol kizárólagos tulajdonában álló Mol RES Investments szindikátusi és összehangoltsági szerződéseket írt alá a Diófa Alapkezelő által kezelt Főnix Magántőkealappal és az Indotek-Investments által kezelt Riverland Magántőkealappal, aminek értelmében a felek a többségi tulajdonos Wallis Asset Management 61,557 százalékos részesedését szereznék meg egyenlő arányban osztozva, részvényenként 2872 forintos áron. A felek a Wallis részesedésének megszerzése mellett

kötelező nyilvános vételi ajánlatot tettek az összes törzsrészvényre, 3040 forinton.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés