Előfizetői tartalom

Nehéz elhinni, amit látunk: mit keres még mindig a magyarok pénze a szuperállampapírban?

Tavaly 14,5% volt az éves átlagos infláció, a januárt pedig 25,7%-kal kezdtük. Ilyen inflációs környezetben jogosan vetődik fel a kérdés: mit keres még mindig a magyarok pénze a 4,95%-os kamatú szuperállampapírban? A „szuperállampapír” jelzőt (tudomásunk szerint) épp a Portfolio szerkesztősége aggatta a Magyar Állampapír Pluszra még 2019-ben, de ami egykor még szuper volt, most már nagyon nem az. A magas infláció és magas kamatok miatt az átrendeződés már elkezdődött a MÁP+ állományában, de még mindig több ezermilliárdnyi megtakarítás hever itt.

25,7% a januári infláció Januárban 25,7%-ra emelkedett az infláció, ennél magasabb árindexre 1996 februárja, vagyis majdnem 27 éve nem volt példa. A múlt havi drágulás még a várt adatot is felülmúlta, a Portfolio által megkérdezett elemzők körében a legpesszimistább forgatókönyv is 25,5% volt. Ahogyan arról korábban többször is írtunk már, tavaly az éves átlagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés