Előfizetői tartalom

Jön az oroszok válaszcsapása, bajban a "barátságtalan" országok?

MTI
|
Portfolio
Tavaly jelentős mértékben csökkent Oroszország gázexportja többek között az európai kereslet visszaesése folytán, derült ki az energetikáért is felelős orosz miniszterelnök-helyettes hétfői nyilatkozatából. A legfrissebb kommunikáció szerint az oroszok az ázsiai és csendes-óceáni térségbe irányuló gázexportot szeretnék növelni, Alexandr Novak elmondása szerint emellett 2023-ban Oroszország olajexportjának több mint 80 százalékát "baráti országokkal" tervezi lebonyolítani, miután pénteken azt mondta újságíróknak, hogy országa márciusban napi 500 ezer hordóval kívánja csökkenteni az olajkitermelést.

Tavaly 25,1 százalékkal, 184,4 milliárd köbméterre csökkent Oroszország gázexportja az Északi Áramlat vezetékek ellen elkövetett szabotázs és az európai kereslet visszaesése folytán - tudatta az energetikáért is felelős orosz miniszterelnök-helyettes. Az Alekszandr Novak által ismertetett adatok szerint Oroszország tavaly 673,8 milliárd köbméter gázt termelt, és exportinfrastruktúrájának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés