Előfizetői tartalom

Ismét nagyot mehetett a Mol, még mindig hozzájut az olcsó orosz olajhoz a társaság

Péntek hajnalban érkeznek a Mol friss negyedéves számai, az elemzői várakozások alapján újra magas számokat érhetett el a vállalat a legtöbb soron, ami nagyrészt annak tudható be, hogy a termékárak továbbra is magasan állnak, és a Mol még mindig hozzájut a relatíve olcsó orosz olajhoz. Újabb rekordra azonban egyik fontosabb soron sem számítanak az elemzők a negyedévre vonatkozóan: az elmúlt hónapokban begyorsuló olajáresés meglátszódhat az Upsream szegmens teljesítményén, illetve a második és a harmadik negyedévi időszakhoz képest beszűkült Brent-Ural spread miatt a Downstreamben sem várnak új csúcsot a szakértők.

Esett az olajár, ez meglátszhat az Upstream szegmensnél Az idei télre vonatkozó energiabiztonsági kockázatok háttérbe szorulásának köszönhetően az elmúlt hónapok a meredeken csökkenő energiaárakról, többek között az olajárak csökkenéséről szóltak és szólnak - annak ellenére van jelenleg 85 dollár alatt az irányadó Brent nyersolaj hordónkénti ára, hogy pár napja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés