Előfizetői tartalom

Megszólalt Soros György az indiai botrány kapcsán

Portfolio
Az elmúlt hetekben hangos volt a sajtó az indiai milliárdos Gautam Adani üzleti birodalmát sújtó katasztrófától, amit heves tőzsdei eladási hullám és utcai tüntetések is követtek. Soros György milliárdos befektető szerint mindez jelentősen megingatta az Indiába, mint befektetési lehetőségbe vetett hitet, de pozitív oldala is van a sztorinak, mégpedig az, hogy ezzel "megnyílhat az ország demokratikus újjáéledésének kapuja" a guru szerint.

A shortolásra specializálódott, tőkepiaci visszaéléseket felkutató és feltáró Hindenburg Research pár hete rúgta rá az ajtót az akkor még a világ egyik leggazdagabb emberének számító indiai Gautam Adani üzlei birodalmára. A mélyre ható oknyomozás következményei végső soron azzal fenyegetnek Soros György szerint, hogy aláásnak az Indiába vetett befektetői bizalomnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés