Előfizetői tartalom

Több, mint 20 éve nem láttunk ilyet: újra a Készpénz a Király?

Portfolio
A jelenlegi környezetben egy kifejezetten nehéz kérdés lehet a befektetők számára, hogy az amerikai jegybank által közel egy éve vívott inflációs harc közepette bölcs dolog-e részvényeket vásárolni, vagy a biztonságos menedéknek számító, gyakorlatilag készpénznek megfeleltethető kincstárjegyen érdemes-e biztos, 5 százalékos hozamot keresni.

Egy népszerű mérőszám szerint a részvénypiacon történő befektetés most nagyjából ugyanannyit hoz a tengerentúlon, mint amennyit az amerikai kormány által fedezett rövid lejáratú adósság - és azt is érdemes kiemelni, hogy a legfrissebb adatok szerint mindkét opciót meghaladja az éves megélhetési költség drágulása az Egyesült Államokban, ami januárban 6,4 százalékon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés