Előfizetői tartalom

Készülnek a kitermelés visszafogására az oroszok, reagált a Mol

Portfolio
A januári kitermelési szint 5 százalékával csökkentik az oroszok a kőolajtermelést márciusban, illetve nemrég az is kiderült, hogy idén Oroszország olajexportjának több mint 80 százalékát "baráti országokkal" tervezi lebonyolítani. A Mol ellátását és Magyarország energiabiztonságát potenciálisan érintő kockázatokról kérdeztük most az olajcéget.

A hónap elején jelentette be az orosz vezetőség, hogy márciusban önkéntesen napi 500 ezer hordóval, azaz a kitermelés mintegy 5 százalékával csökkentik az ország olajkitermelését. A hazánkat és a Molt potenciálisan érintő rendszerkockázati elemként érdemes itt kiemelni, hogy az olajárak feltornászását célzó orosz termelésvisszavágás egyelőre nem világos, hogy hogyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés