Előfizetői tartalom

Formabontó privát múzeumépületek korunk úttörő tervezőitől

műtárgy.com
Biztosan többünkkel előfordult már egy adott tárlat megtekintése során, hogy az elénk tárt műalkotások mellett, a kiállítás helyszínének látványa szintén erőteljes hatást gyakorolt érzékszerveinkre. A magánmúzeumok mindig is jelentős szerepkört töltöttek be a helyi művészeti színtereken: hiánypótló tevékenységükkel gyakran gazdagítják a perspektíváink sokaságát. Számos privát gyűjteménytulajdonos – kiváló építészekkel együttműködve – szorgalmazza olyan múzeumépületek megteremtését, melyek merőben újragondolják a meglévő struktúrákat. A műtárgy.com most kiemeli korunk néhány vezető építészét, akik részt vettek és vesznek a magánkézben lévő műalkotások innovatív reprezentálásban.

Steven Holl Az Egyesült Államok kortárs építőművészetének egyik legismertebb alakja Steven Holl partnereivel együtt vezeti a Steven Holl Architects építészeti és várostervező céget, amely három nagyvárosban rendelkezik irodával (New York, Rhinebeck, Peking). A vállalat ismert arról, hogy létrehozott épületeiben a teret és a fényt nagyfokú érzékenységgel alakítják....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés