Előfizetői tartalom

Elindult az árháború: magához láncolja az autógyártókat a nálunk is terjeszkedő óriáscég

Portfolio
A világ legnagyobb akkumulátorgyártójának számító CATL jóval a piaci ár alatti szerződési lehetőségeket kínált egyes kínai autógyártók számára, várhatóan jelentősen lefaragva azok költségeit. Az egyes elemzők szerint már "árháborús" lépés az elektromos autók egyik legfontosabb komponensének számító lítiumárak jelentős esése közepette érkezett.

A kínai CATL az ügyletet ismerő személyek szerint több kisebb hazai elektromosjármű-gyártóknak is nagyon kedvezményes árakat ajánlott az akkumulátorokra. Az óriáscégnek korábban állítólag sikerült a piacinál jelentősen alacsonyabb, 200 000 jüan körüli tonnánkénti lítiumárakat kialkudnia a beszállítóitól, a hazai autóipari ügyfeleivel pedig olyan kötelezettségvállalást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés