Előfizetői tartalom

Jó hír a magyar energiaellátásban: rövidesen újraindul egy erőmű

MTI
Az Oroszlányi Erőmű 2024 első félévében biomassza alapú erőműként csatlakozik az országos áramszolgáltatók köréhez - közölte a hét éve bezárt létesítményt újraindító Veolia csoport az MTI-vel. A társaság tájékoztatása szerint az Oroszlányi Erőmű lesz az ötödik olyan korszerűsítésük, amelyben a korábban szén vagy vegyestüzelésű kazánokat biomasszaüzemelésűre állítják át.

 A létesítmény fűtőanyaga ellenőrzött minőségű biomassza lesz, amelyet a város 100 kilométeres körzetében erdészetekben, faipari üzemekben képződő melléktermékből valamint fa és lágyszárú mezőgazdasági alapanyagból elégítenek ki. Az erőmű üzemeltetéséhez 350 munkatársra számítanak, akiknek a felvétele idén tavasztól kezdődik, míg a tüzelőanyag ellátási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés