bitcoin
Befektetés

Nem lassítanak a bitcoin kihívói, egyszer az uralmat is átvehetik

Portfolio
Nagyot raliztak az év első hónapjaiban a kriptovaluták, de sok befektető a bitcoin helyett már azokat a kriptopénzeket figyeli, amelyek különbönző okos szerződéseket és alkalmazásokat futtató blokkláncplatformok natív tokenjei - írja a Reuters.

A MarketVector Smart Contract Leaders Index, amely a főbb ilyen típusú tokeneket - köztük az ethereumot, a polkadotot és a solanát - követi, 41 százalékot emelkedett az idei évben, ami még a bitcoin 35 százalékos emelkedését is felülmúlja. A nagyobb tokenek közül a solana teljesített a legjobban idén, a jegyzés 76 százalékkal került feljebb.

btc0307

Bundeep Rangar, a Fineqia kriptofókuszú vagyonkezelő vezérigazgatója elmondta, hogy a legnagyobb hozamokat azoktól a kriptovalutáktól várja, amelyek a decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazásokat támogató platformokhoz tartoznak.

Ezek azok, amelyeknél növekedést fogunk látni, hasonlóan ahhoz, mint egy növekedési részvénynél

- tette hozzá.

A tőkeáramlások alapján a kriptopiaci befektetők egyetértenek ebben a vélekedésben. A CoinShares adatai szerint az ethereumot és a solanát követő befektetési termékekbe kis mértékű nettó pozitív tőkebeáramlás történt, miközben a bitcoin termékek esetében már a negyedik egymást követően volt kiáramlás tapasztalható.

A top 20 legnagyobb kriptoeszköz közül körülbelül hét olyan van, amely okosszerződéses token, köztük az ethereum, a polkadot, a solana és a cardano.

A BofA elemzői is arról írtak legutóbb, hogy az okosszerződéses tokenek és az általuk működtetett blokklánc-alapú alkalmazások a részvények világában a növekedési részvényekhez, jellemzően technológiai részvényekhez hasonlíthatók.

Arra számítunk, hogy 2023 lesz a token árfolyam divergencia éve

- írták a Bank of America elemzői egy február 24-i elemzésükben.

A bitcoin árfolyama régóta mozog együtt a technológiai részvényekkel, de ez a kapcsolat gyengülni látszik, épp akkor, amikor az okosszerződéses tokenek egyre inkább átveszik a gyeplőt a piacon. A bitcoin és a Nasdaq 30 napos korrelációja február 23-án negatívba fordult, december eleje óta először. Az 1-es érték jelentené azt, hogy a két eszköz együtt mozog.

Egyesek szerint az okosszerződéses tokenek idei relatív ereje arra utal, hogy a 2022-es piaci turbulenciák ellenére a legstabilabb DeFi protokollok továbbra is szilárd teljesítményt nyújtanak. Mások viszont óvatosságra intenek, mivel a globális makrokilátások és a központi banki politika visszaüthet a kriptoprojektek és a hozzájuk kapcsolódó tokenek növekedésére.

James Butterfill, a CoinShares vezető elemzője arra figyelmeztetett, hogy túl korai lenne nagyobb divergenciáról beszélni a kriptopiacon. A bitcoin árnyéka továbbra is rávetül a piacra, tekintve, hogy az év eleji 38 százalékról közel 40 százalékra emelkedett a legnagyobb piaci értékű kriptovaluta súlya a teljes piaci kapitalizáción belül.

Másrészt azonban Butterfill szerint az ilyen folyamatok a kriptovilág növekedésére utalhatnak.

Egyre inkább azt a nézetet kell elfogadnunk, hogy a piac, ahogy fejlődik, egyre kifinomultabbá és érettebbé válik, és elkezdjük látni ezt a divergenciát

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Putyin-Hszi Jinping talalkozo Moszkva
tankok tankok harckocsi stock
idős, nyugdíjas, ház, terasz, napsütés, kert

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Tematikus PR cikk
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Ez is érdekelhet
GettyImages-1364634066