Előfizetői tartalom

Pénzt akarnak keresni idén a magyar gazdagok, és azt is tudják, mivel

Ma már egy olyan világban élünk, ahol minden csak megszokás kérdése: ez van a forinttal és ez van az orosz-ukrán háborúval is. Tavaly éppen a forint erős volatilitásán kerestek sokat a privátbanki ügyfelek, a szakma kissé átcsapott deviza tradingbe – mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Katona Ildikó, az iPrivate Banking Zrt. vezérigazgatója. Bár most erősebb forintot látunk, a szakember szerint könnyen elképzelhető egy jelentősebb lefordulás még a hazai fizetőeszközben. Elmondása szerint nehezen, ugyanakkor példaértékű nyugodtsággal vészelték át a tavalyi piaci lefordulást a vagyonosabb magyarok, idén pedig a kötvénypiacok adják az egyik legizgalmasabb befektetési lehetőséget. Az interjúból kiderül az is, miben hibáztak nagyot a hazai bankok.

Nagyjából egy éve még arról beszélgettünk, hogy a 400-as euró/forint árfolyamnál igencsak megremegett a vagyonosabb magyarok keze, de azóta volt ez 420 felett is, most pedig visszatértünk a 380 alatti szinthez. Hogy élték meg ezt a forint hullámvasutat az ügyfelek? Katona Ildikó: Ma már egy olyan világban élünk, ahol azt kell mondanom, minden csak megszokás kérdése. A 400-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés