FONTOS Matolcsy György keményen bírálta a kormányt
 
Előfizetői tartalom

Ismét megugorhat a gázár? Furcsa dolgok zajlanak Amerikában

Portfolio
Nagyot zuhant ma az amerikai Freeport-McMoRan cseppfolyósított földgázzal (LNG) foglalkozó cég texasi exportüzemébe áramló földgáz mennyisége. Az üzem februárban indult újra egy nyolc hónapos leállás után, a földgázt LNG-vé alakító három egység közül kettőnek a működését jóváhagyta már a szabályozó hatóság, a harmadik egység újraindítása azonban elhúzódni látszik.

A Refinitiv adatai szerint a Freeport texasi üzemébe áramló gázmennyiség ma mindössze 0,1 milliárd köbláb/nap (bcfd) volt, szemben a keddi 1 bcfd-vel. A Freeport tisztviselői egyelőre nem nyilatkoztak a jelentősen visszaeső földgázáramlás körülményeiről, írja a Reuters. A texasi üzem egy 2022 júniusában keletkezett tűz után állt le, az üzembe érkező gázáramlás ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés