Előfizetői tartalom

Jön az új lakossági állampapír!

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által 2022. júniusában kibocsátott Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP) 400 millió euró összegben meghirdetett mennyisége hamarosan elfogy, újabb sorozat már nem kerül meghirdetésre ebben a konstrukcióban. A kivezetéssel egy időben az ÁKK 2023. március 9-én új euró alapú lakossági állampapírt hirdet meg, Euró Magyar Állampapír (EMÁP) néven, 250 millió euró keretösszegben, a 3 hónapos Euriborhoz kötött negyedéves kamatfizetéssel, évi 2,944% induló kamattal, amelyet az eurómegtakarításokkal rendelkező lakossági befektetők 2023. március 17-től vásárolhatnak meg kizárólag a Magyar Államkincstárnál - derül ki az ÁKK közleményéből.

Az elmúlt időszakban a lakosság megtakarítása egy részét PEMÁP-ba fektette, így ennek eredményeként, a meghirdetett 2028/Y sorozat 400 millió eurós keretösszege hamarosan elfogy, új sorozat pedig nem kerül már kibocsátásra ugyanezen kondíciókkal. A 2028/Y PEMÁP sorozatból 2023. március 16-án lehet utoljára vásárolni. A kivezetéssel egy időben, az ÁKK a lakossági állampapírpiacon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés