Előfizetői tartalom

Alaposan meggazdagodott, aki Buffettre hallgatott - Most is igaza lehet a mágusnak?

Warren Buffett a tőzsdei befektetések egyik legnagyobb császárának kikiáltott alakja, egy ikon, akinek a neve gyakorlatilag egybefonódott az értékalapú befektetéssel és a hosszú távú, tulajdonosi szemléletmóddal, az ő személye megkerülhetetlen egy kezdő tőzsdéző számára, aki a szakma csínját-bínját kívánja elsajátítani. Közel 60 éve van a piacon a veterán Buffett, akinek vállalata, a Berkshire Hathaway 3 787464 százalékos hozamot ért el 1964 óta, miközben az S&P 500 amerikai vezető részvényindexnél ez a szám "csak" 24 708 százalék. Egy szó, mint száz: érdemes volt hallgatni rá a múltban, és akik közelről figyelik a lépéseit (rengetegen vannak ezzel így), ők tudják, hogy Buffett mostanában egyre nagyobb hévvel ássa bele magát az energetikai szektorba, azon belül is az Occidental Petroleumban történő vásárlásai nevezhetőek rendkívül ambíciózusnak - de vajon most is érdemes követni a gurut, valóban olyan jók a kilátásai a cégnek, mint ahogy az Omahai Orákulum látja?

Ismét veszi egyik kedvenc részvényét az Omahai Orákulum

A Berkshire Hathaway múlt hét pénteken, aztán ezen a héten hétfőn és kedden néhány különálló ügyletben közel 5,8 millió Occidental Petroleum részvényt vásárolt 59,8 és 61,9 dollár közötti áron, derült ki a cég bejelentéséből.

Nem új vásárlás az Omahai Orákulum részéről az Occidental Petroleumba való befektetés, a Berkshire a friss vételekkel együtt már 200,2 millió Occidental-részvényt birtokol, ami

az aktuális árfolyam alapján 12,1 milliárd dollárt ér.

A cikk tartalmából

  • Ismét veszi egyik kedvenc részvényét az Omahai Orákulum
  • Mit kell tudni a vállalatról?
  • Érdemes Buffettre hallgatni?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés